W203 Aircon Problem - Mercedes-Benz Forum

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 02-14-2007, 07:33 PM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
Date registered: Sep 2005
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
W203 Aircon Problem

I have a problem with the AC in my C230K that has left my regular independent mechanic stumped. On first start in the morning ( or after leaving the car parked for 5-6 hours ), the AC will only start blowing cold air after 6-10 minutes although the fan starts immediately. Previously, the cool air would come on fairly quickly, at least within a minute of turning on the AC. Once the cool air comes on, though, the AC performs very well. The AC would then also blow cool air almost immediately after short periods of stopping/restarting the car.

Full check on the airconditioning system revealed no leaks and refrigerant remains fully charged. Winstar diagnostics revealed a faulty evaporator temperature sensor which was promptly replaced. However,while further diagnostics revealed no more faults, the proble, persists. I would appreciate any suggestions, thanks.
sv4 is offline  
Sponsored Links

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode

    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    Rare Aircon Problem bullockandrew R129 SL-Class 6 09-05-2011 06:58 PM
    Help! Problem after fitting Bi-Xenon on W203 PaulsML500 W203 C-Class 3 11-30-2006 09:25 PM
    aircon problem Guest (MBNZ) W201 190-Class 3 10-13-2005 06:44 AM
    Aircon problem..help please:-) red_dragon W124 E,CE,D,TD Class 3 08-13-2004 09:14 AM
    can anyone cure my aircon problem? kggkgg W124 E,CE,D,TD Class 4 08-15-2003 07:32 AM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On


    Title goes here

    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome