Ml 320 2001 - Mercedes-Benz Forum

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 06-17-2006, 05:35 PM Thread Starter
BenzWorld Newbie
Date registered: Jun 2006
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Ml 320 2001

Engine light went on and car just stopped while driving. I have 50,000 miles on it.
Can anyone tell me what's wrong? I have a friend who had similar prob. They finally had to sell car. Help!
epage is offline  
Sponsored Links
post #2 of 4 (permalink) Old 06-17-2006, 07:39 PM
BenzWorld Elite
Michael Pillay's Avatar
Date registered: Oct 2003
Vehicle: 500SE AMG, E350 4matic, GL 450
Location: Michigan
Posts: 5,271
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 78 Post(s)
You can have the code checked at Autozone or Advanced Auto for free. You should also do a search of the w163 forum, or post this message there.

Michael Pillay is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 06-18-2006, 01:19 PM
BenzWorld Member
The Workshop MB's Avatar
Date registered: Apr 2006
Vehicle: 1988 300 TE. 2001 ML 55AMG The Shop is Open!!!
Location: Oakland, Ca
Posts: 328
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
yes, you need the codes checked, but for what it sounds like, the code may not appear for the exact thing that is wrong. Did the check engine light come on 'before' or after the car car stopped running. And, when it cut off, did it restart immediately, or after a short period of sitting.

Sounds like a faulty crankshaft position sensor. These units will shut down the fuel and ignition system, and 90% of the time, will not set a trouble code. You will need real time acutal values to see this.
The Workshop MB is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 06-18-2006, 01:23 PM
BenzWorld Senior Member
Date registered: Sep 2003
Vehicle: SL500, ML320, E320
Location: Scottsdale, AZ
Posts: 538
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Please post the resolution of your issue - - -I'm sure several folks would appreciate knowing the diagnosis.


CQRT is offline  
Sponsored Links

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On


    Title goes here

    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome