cruise control - Mercedes-Benz Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 03-17-2006, 04:26 AM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Mar 2006
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
cruise control

Hi I have a W124 1990 230E that drops out of cruise control after several minutes has anyone got any ideas thanks Barnes
Barnes is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 03-17-2006, 09:33 AM
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Feb 2006
Vehicle: SLK230 2(001)
Location: Surrey - England
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
RE: cruise control

Seen this problem posted elsewhere, the car in question had fitted new wheels and tyres which upset the computer as the diameter had changed[:0] Problem happened at higher speeds only, have you chaned yours?
dagd is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 03-17-2006, 02:11 PM
BenzWorld Elite
 
flyboyike's Avatar
 
Date registered: May 2003
Vehicle: 2012 Focus SE
Location: Ormond Beach, FL
Posts: 7,699
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 68 Post(s)
RE: cruise control

Quote:
Barnes - 3/17/2006 5:26 AM

Hi I have a W124 1990 230E that drops out of cruise control after several minutes has anyone got any ideas thanks Barnes
Your cruise control amplifier is a likely suspect.

Felicita e un bicchiere di vino con un panino.
flyboyike is offline  
post #4 of 6 (permalink) Old 03-20-2006, 03:38 AM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Mar 2006
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
RE: cruise control

No, I havn't changed wheels or tyres.
Barnes is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 03-20-2006, 09:25 AM
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Dec 2005
Vehicle: 90 300e
Location: wapato, washington
Posts: 34
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
RE: cruise control

my 300e cruise control works about half of the time. and when it does work it just shuts off randomly. i would really like to get it fixed if anyone has any ideas.
ironhorse300e is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 03-20-2006, 12:38 PM
BenzWorld Elite
 
Naomilla2.0's Avatar
 
Date registered: Nov 2003
Vehicle: 1988 560SEL sold:
Location: Level 42
Posts: 4,717
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
RE: cruise control

Quote:
ironhorse300e - 3/20/2006 11:25 AM

my 300e cruise control works about half of the time. and when it does work it just shuts off randomly. i would really like to get it fixed if anyone has any ideas.
Cruise control amp, as noted already. Chances are the contacts and soldering on the circuit board are eroded.

Go perform a search in W126 Forum - you should be able to find several useful threads


.
.
.
.

馬鹿は死ななきゃ治らない。

.
Naomilla2.0 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
     
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode



    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On

     

    Title goes here

    close
    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome