Crank but no start on my 190e benz - Mercedes-Benz Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 9 (permalink) Old 11-18-2005, 01:16 PM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Nov 2005
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Crank but no start on my 190e benz

Hi I have a 1990 190e 2.6 5sp benz. The car cranks but it wont start. Its getting fuel and spark but it just wont start. Does any one have a clue what could it be. Changed the plugs wires cap and roter and still nothing. If any one could help me out that would be great. Thank you
raif is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old 11-18-2005, 04:18 PM
~BANNED~
 
deathrattle's Avatar
 
Date registered: Jan 2005
Vehicle: 1992 W126 300 SE
Location: Head in the clouds
Posts: 11,045
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 2 Post(s)
RE: Crank but no start on my 190e benz



How do you know it's getting fuel? Are you sure?

deathrattle is offline  
post #3 of 9 (permalink) Old 11-19-2005, 08:27 PM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Nov 2005
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
RE: Crank but no start on my 190e benz

I took a fuel line off and its spraying fuel every where. I have no clue what it could be.
raif is offline  
post #4 of 9 (permalink) Old 11-20-2005, 02:56 AM
~BANNED~
 
deathrattle's Avatar
 
Date registered: Jan 2005
Vehicle: 1992 W126 300 SE
Location: Head in the clouds
Posts: 11,045
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 2 Post(s)
RE: Crank but no start on my 190e benz


So far I'm stumped.Perhaps you can explain more details like what happened in the lead up to the problem.

deathrattle is offline  
post #5 of 9 (permalink) Old 11-21-2005, 02:12 PM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Nov 2005
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
RE: Crank but no start on my 190e benz

I was driving to school and if you gave it more than 50% throttle it will just start braking up really bad. If you just gave it a little gas if would be fine. All of the sudden the car just died. I cranked for like 5 min and it started again got me home it was rough but got me home, then the next day if was all done, it wound start at all.
I was thinking that the timing has jumped on it, while the car was still hot is ran a little bit but as soon as it got colder it wont start again. The motor compression is 180 across the board so it not the motor.
raif is offline  
post #6 of 9 (permalink) Old 11-21-2005, 03:38 PM
~BANNED~
 
deathrattle's Avatar
 
Date registered: Jan 2005
Vehicle: 1992 W126 300 SE
Location: Head in the clouds
Posts: 11,045
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 2 Post(s)
RE: Crank but no start on my 190e benz



Well it still sounds more like fuel to me,so if you are getting full pressure up the line,maybe you have blocked injectors?
These engines are notorious for relay problems as well,so it's worth giving the FP and OVP relays a whack and a wiggle-ie make sure there is no corrosion or dampness on the contacts.


deathrattle is offline  
post #7 of 9 (permalink) Old 11-23-2005, 10:01 AM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Nov 2005
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
RE: Crank but no start on my 190e benz

Where would this 2 relays be located at. I took all of the injectors out and they seem fine but I can’t make sure.
raif is offline  
post #8 of 9 (permalink) Old 11-23-2005, 10:38 AM
BenzWorld Member
 
Riquiscott's Avatar
 
Date registered: Aug 2005
Vehicle: 1972 250C, Ducati ST
Location: Norfolk, Virginia
Posts: 250
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
RE: Crank but no start on my 190e benz

Try inspecting a spark plug after you've cranked it for a while. If the fuel is making it all the way to the combustion chamber, the plugs should be wet.

Scott
Riquiscott is offline  
post #9 of 9 (permalink) Old 11-23-2005, 05:52 PM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Nov 2005
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
RE: Crank but no start on my 190e benz

Yup, all the spark plugs are getting wet. So they are all getting fuel.
raif is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
     
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode



    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On

     

    Title goes here

    close
    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome