CLS500 Transmission problem - Mercedes-Benz Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 10-21-2005, 12:00 PM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Oct 2005
Vehicle: '14 E250
Location: Santiago, Chile
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
CLS500 Transmission problem

This is a re-post of what I posted at CLS forum

Hello everyone. Fairly new to this forum and I like what I see. Thanks for the intersting posts.

My CLS500 shifted "harsh" when cold since when I bought it new. It's a very abrupt 2nd to 3rd (when in C mode the default starting gear is 2nd, right?) and the same when shifting down, coming down to a stop. The rough shift subsides as the car warms up. I took the car in at 1000 miles and the dealer said that the Trans oil was 1qt low and brought it up to normal level (I asked how they could check w/o a dip stick and they said they have a way to check). They also reset the adaptive shifting program. Serv advisor told me that it might take about 300 miles for the software to "re-learn" my driving behavior.

After that visit, the shift seemed to get better, but it still jerks (2nd to 3rd) in the mornings. I just took it in again yesterday and the service advisor told me that MB told them to install a module/part(what?) to the tranny. He couldn't really explain what it was but MB felt that there were enough complaints to intall this device. Can they really just add a part to an existing design and make things better??? I'll find out what that is and I'll post it.

I also complained about rough idle. It seems like it's missing every 10 to 15 seconds when stopped at a light and will shake the car. Very slight shake, but it bothers.

The car won't be done for another 2 days.

I expected some problems when first bought the car, but this is a bit annoying.

Such a beautiful car and to have these annoying problems. It's a shame.
ddd269 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 10-21-2005, 06:07 PM
BenzWorld Extremist
 
Andrew2004az's Avatar
 
Date registered: Feb 2004
Vehicle: 02 ML 320
Location: Arizona
Posts: 1,046
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
RE: CLS500 Transmission problem

all mercedes i have driving shift hard when they are cold. and usally idle higher the normal when cold in order to heat up the Cats to improve emissions for the green peace liberals.
Andrew2004az is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
     
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode



    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On

     

    Title goes here

    close
    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome