2006 ML350 -- 500 miles and transmission went out... - Mercedes-Benz Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 08-08-2005, 10:18 PM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Jul 2005
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
2006 ML350 -- 500 miles and transmission went out...

That happened to me this weekend. It happened to my buddy with his E-500 last month. The woman in the shop says this is happening all the time.

Anyone else hear about bad transmissions on the 2006 models?

crackrat is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 08-09-2005, 03:49 AM
~BANNED~
 
deathrattle's Avatar
 
Date registered: Jan 2005
Vehicle: 1992 W126 300 SE
Location: Head in the clouds
Posts: 11,045
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 2 Post(s)
RE: 2006 ML350 -- 500 miles and transmission went out...


If my transmission went out,i'd automatically follow it to see where it went.You didn't say if it came back or not-how was reverse?.Perhaps you'd been giving it too much stick?Maybe it fancied a change,some new gear or a shift of perspective?







deathrattle is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 08-09-2005, 07:59 AM
BenzWorld Member
 
5thMB1stNew's Avatar
 
Date registered: Nov 2002
Vehicle: '82 380SL+'02 ML320
Location: Portsmouth VA
Posts: 188
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
RE: 2006 ML350 -- 500 miles and transmission went out...

"The woman in the shop says this is happening all the time. Anyone else hear about bad transmissions on the 2006 models?"

You don't believe her?

The E500 and ML350 transmissions have very little in common, so for "the lady" to have said that doesn't suggest that she is your SA; receptionist perhaps? An SA with any professional sense about her/him would never say that.

Why don't you tell us the whole story?

1974 280 (gone)
1982 380SL (schwarzekatz)
1984 300TDT (why did I get rid of the best one?)
1992 300E (gone and forgotten)
1993 190E (daughter drives)
1994 E320 Wagon (gone and forgotten)
2002 ML320 (thank goodness for extended warranty)
5thMB1stNew is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 08-09-2005, 08:34 AM
BenzWorld Veteran
 
nevadajack's Avatar
 
Date registered: May 2005
Vehicle: 2008 SL550
Location: Las Vegas, NV
Posts: 613
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
RE: 2006 ML350 -- 500 miles and transmission went out...

The 2006 ML350 and the E500 do have the same 7 speed transmission?

I agree more information is needed than "my transmission went out." But I read of no 7 speed transmission problems on the W211 forum.

2008 SL550. Black on Black. AMG Pkg., Parktronic, P1 Pkg.

http://nevadajack.zenfolio.com/
nevadajack is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
     
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode



    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On

     

    Title goes here

    close
    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome