PLEASE HELP!!! 2001 S500 Problems - Mercedes-Benz Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 04-08-2005, 02:28 PM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Apr 2005
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
PLEASE HELP!!! 2001 S500 Problems

My 2001 S500 is having some issues and I don't know what the hell is wrong with it. For one, the Airmatic will not raise the car and the car is slammed and the warning" Airmatic Car too low do not drive" is on and the doors will not lock or unlock with the key or the internal lock/unlock button. The air tight feature which the doors and trunk get sucked in also does not work. Can anyone tell me what might be the problem here. I think it might be a fuse(s) But I don't have a fuse guide. Anyone know what fuse to check? PLEASE HELP!!!
dlopez112 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 04-09-2005, 06:27 PM
BenzWorld Member
 
Date registered: Aug 2004
Vehicle: 2004.5 C 230K SS
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 69
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Send a message via AIM to jsloan01
RE: PLEASE HELP!!! 2001 S500 Problems

I doubt it is just a fuse if your car is slammed and you are having suspension problems. I am not a technician, but I am sure there are people on the W220 forums that can provide some sort of an explanation.

I have heard and seen this happen to a lot of S and CL models. I imagine your service will be crazy expensive if you do not have a warranty.

I would get towed to your local MB dealer ASAP. Do not try to drive the car.

Good luck!
jsloan01 is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 04-25-2005, 02:22 PM
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Aug 2002
Vehicle: 06 ml500, 03 sl55 modified, 03 s55
Location: maryland
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
RE: PLEASE HELP!!! 2001 S500 Problems

had this problem with abc system. started car. pushed up button to raise car up twice. car raised. hit button again to lower to standard. everything has been ok.

2006 mercedes ml500,
2003 sl55 modified,
2003 s55
theboogers is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 04-26-2005, 08:16 PM
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Apr 2005
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
RE: PLEASE HELP!!! 2001 S500 Problems

i have seen this problem a couple of times. first thing to do is check fuse #32. its in the right front engine compartment fuse box. its a large 40amp maxi fuse. its probably blown. your compressor for the airmatic system is bad and drawing too much amperage. you are going to need to replace the pump, relay and valve block.
benzmech is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
     
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode



    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On

     

    Title goes here

    close
    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome