Problem with 500 SEL doors. Please help!! - Mercedes-Benz Forum

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 02-10-2004, 11:28 AM Thread Starter
BenzWorld Member
autoCAD Guy's Avatar
Date registered: Feb 2004
Vehicle: 2003 E320 Sport / 1999 ML430
Location: Saskatchewan, Canada
Posts: 65
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Problem with 500 SEL doors. Please help!!

My dad just bought a '92 MB 500SEL. When he got it, everything was working fine. Now, there is a problem. It used to suck the doors tight for you when you closed them, but now it stopped doing that. I have no idea where to look to solve the problem. Even worse I have no idea what that system is called so I can't even do a search on it. Please help a newbie out.
autoCAD Guy is offline  
Sponsored Links
post #2 of 3 (permalink) Old 02-12-2004, 11:53 AM
BenzWorld Junior Member
Tricky's Avatar
Date registered: Feb 2004
Vehicle: 1992 600 SEL
Location: Huddersfield - England
Posts: 21
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
RE: Problem with 500 SEL doors. Please help!!

As a newbie myself my i suggest you look under the W140 forums for advice!
It seems this is a common fault on these models (mines a 600 SEL), and mine does the same.
Take out number 9 fuse from the fuse box in the boot, count to ten the replace. Apparently this resets the vacuum pump. Worked for me, although i may have to do this several times a week. Of this persists it means the vacuum pump is on its way out, big bucks for a new one.
Tricky is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 02-14-2004, 10:52 AM
BenzWorld Elite
Date registered: Dec 2002
Vehicle: 92 500SEL to 01 E320T current 2014 lexus LS460
Location: Florida
Posts: 3,886
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 3 Post(s)
RE: Problem with 500 SEL doors. Please help!!

Search under "closing assist", fuse pull is usually temporary, "fix" is new pump! MY 500 SEL on second, but dealer paid for it. This is one of the major problems, along with AC evaporator, and Bose amp.
Peter Guenther is offline  
Sponsored Links

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On


    Title goes here

    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome